Woning huren Amsterdam West

By | januari 30, 2012

Woning huren Amsterdam West

De voor 2010 geheten stadsdelen Oud-West, Westerpark, De Baarsjes en Bos en Lommer zijn sinds 2010 tot Amsterdam west bestempeld.

Het deel wat de naam west mee kreeg in Amsterdam is een groot gebied. Het gebied is ook het meest van de vooroorlogse stad. Vanuit alles wat in het westen ligt van de singelgracht. Vanuit 1925 werd er verder uitgebouwd na het westen toe. Een woning huren in Amsterdam west valt te overzien omdat er vrij veel woningen te huur staan.
Elk stadsdeel heeft zijn eigen wijken. Dit geldt voor Amsterdam West ook. Je vind hier de volgende wijken:

Borgerbuurt
Chassébuurt
Vondelparkbuurt
Zeeheldenbuurt
Kolenkidbuurt
Cremerbuurt
Robert Scottbuurt
Spaarndammerbuurt
staatsliedenbuurtVolkstuinen en Oud-Sloterdijk
Da Costabuurt
Does-, Tromp- en Geuzenbuurt
Bellamybuurt
Erasmusparkbuurt
F. Hendrik- en H. de Grootbuurt en Marcanti
Gibraltarbuurt
Gulden Winckelbuurt
GWL terrein
Helmersbuurt
Jan Maijenbuurt
Kolenkitbuurt
Landlustbuurt
Mercatorbuurt
Mercatorbuurt Noord
Postjesbuurt

 

Amsterdam west

 

In de tijd van de vogelaarwijken werd de Kolenkidbuurt bestempeld als ergste probleemwijk van Nederland. Toch in de loop der jaren is er wel veel veranderd. In stadsdeel west vind je vel speeltuintje en buurt activiteiten die de leefbaarheid erg omhoog trekken. Veel plaatsten is het erg groen, netjes en verzorgt. Verder werkt de gemeente erg hard om de leefbaarheid te verhogen. Maar dit geld voor heel Amsterdam en niet alleen voor stadsdeel west. Verder is er veel cultureel erfgoed. De prachtige panden en mooie gebouwen zijn een aanwinst voor de stad. In Amsterdam west vind je 123 rijksmonumenten die al jaren de stad een aanzicht geven.

 

Waarom een woning huren in Amsterdam West?

 

Al met al is het een prachtig gedeelte van Amsterdam om te wonen. Een mix van alles is aanwezig om er prettig te wonen. Gezien de werkgelegenheid is het erg gewild en zijn er heel veel mogelijkheden.

 

Woning huren Amsterdam West