Koophuis verhuren

By | december 19, 2011

koophuis verhuren

Je koophuis verhuren

 

Op het moment dat je er voor kiest je koophuis te verhuren moet je een aantal zaken regelen en een aantal zaken weten.  Het eerste dat je regelen moet is contact met de hypotheek verstrekker. Deze wil alktijd hiervan op de hoogte zijn. Nu zijn sommige verstrekkers met hun stand punt dat er niet verhuurd mag worden. Of dit bij u het geval is kunt u lezen in de hypotheek akte. Veel hypotheek verstrekkers zijn van mening dat een woning die verhuurd word minder waard is dan een woning die niet verhuurd word.

 

Huurrecht

 

Een bijkomend iets is dat een huurder veel rechten heeft en niet zo maar het huis kan worden uit gezet. Ook al laat u als verhuurder een mooi contract op stellen. Dit weten de hypotheek verstrekkers en omdat u huis als onderpand is is het lastig voor hen om de huurders uit de woning te krijgen.

 

Hypotheekrente

 

Als u er voor kiest om uw woning te verhuren is het wel voor u te weten dat de hypotheek rente vervalt op de woning die u verhuurd. Anderzijds dekt de inkomsten van de verhuur de dubbele hypotheek lasten.

 

Waar u op moet letten bij een koophuis verhuren

 

Omdat er per gemeente ook nog verschil is wat betreft de mogelijkheden om je koopwoning te erhuren is informeren zeer belangrijk. Hierbij de punten waar u zeker rekening mee moet houden.

  •  Onderzoek de hypotheek akte op de mogelijkheid tot verhuur.
  • Overleg met je verzekering over de vorm van verzekeren
  • Zorg dat je een vergunning krijgt van de gemeente op basis van de leegstand wet.
  • Doorloop het financiële plaatje
  • Hoe word het onderhoud verder gedaan.
  • En verhuur je je woning met of zonder inboedel.

Om je koophuis snel te verhuren