Inboedelverzekering

By | mei 9, 2011

Inboedelverzekering

 

Welke verzekering wel of niet

Een ongeval zit in een klein hoekje is een vaak gebruikt spreekwoord. Ergens zit er een grote kern van waarheid in. Ook als je je eigen woning huurt kom je dit spreekwoord tegen. Ook bij het huren van een woning kun je beter een aantal verzekeringen afsluiten. Een is er echt wel het belangrijkste dat is de inboedelverzekering. Deze geeft je alle bescherming op het moment dat er wat in je huis met jouw spullen gebeurd. Het scheelt dat deze niet duur is. Mocht je in huis wat krijgen ben je duurder uit dan een inboedelverzekering.

De inboedelverzekering ben je bijna verplicht om te hebben.

Andere verzekering die je kunt overwegen zijn

Huurgarantieverzekering

Deze geeft je de garantie dat je altijd je huur kunt blijven betalen. Stel dat je ziek word of je word werkeloos zo behoud je altijd de mogelijkheid om in je eigen huis te blijven zitten.

Rechtsbijstandverzekering
De rechtsbijstandverzekering dekt alle juridische kosten, mocht je in een geschil raken. Dit kan bijvoorbeeld met de verhuurder of met de buren. Ook tegen de gemeente kun je hier op een beroep doen, Deze draag je op jezelf en niet op het huis. Stel je komt elders in een geschil bijvoorbeeld over de garantie van een auto dan nog kun je hier op een beroep doen.

Aansprakelijkheidsverzekering
Stel jij, je kinderen of je hond maakt schade bij een ander persoon. Zolang er geen opzet in het spel is kun je aanspraak maken op je aansprakelijkheid verzekering. Dit kan wezen dat je kindje met de fiets tegen een auto aanvalt. Of dat je per ongeluk blijvende schafe aan je woning veroorzaakt.

 Tot slot

Dit zijn eigenlijk de belangrijkste verzekeringen die je moet hebben. Vooral om dat vaak op het moment dat je hier een aanspraak op moet doen de kosten ook flink hoog zijn. Vandaar dat deze verzekering lonend zijn. Het nadeel van verzekeren is dat het geld kost maar uit eindelijk het jouw moet gaan besparen.